dimecres, 13 de novembre del 2013

Amb blog o sense blog: eixa és la qüestióTothom i todon ha tingut un blog. Taxativament. La idea de crear-lo germina en les profunditats del cervell i llampega amb intermitència fins que, finalment, et decideixes a obrir-lo. Ara bé: aquesta passió immediata desapareix en un tres i no res. Per això, a continuació us proposarem 6 consells que us ajudaran a escriure un blog (i no morir en l’intent).

 1. Sigues regular. Tenir un blog no és el mateix que escriure un blog, per això, sigues regularen la temàtica i freqüència de publicació. No crees unes expectatives en el lector per després no complir-les, perquè això el desconcertarà.
 2. Parla d’allò que t’interesse, segur que ho fas amb molt passió. 
 3. Lo bueno y breve, dos veces bueno: allò que pugues dir en un paràgraf, no ho digues en més. 
 4. Principi de difussió. Si el teu cas no és aquell de qui escriu per a ell mateix, empra les xarxes socials que tingues a l’abast per tal de difundir allò que fas. Potser moltes persones del teu voltant (i més enllà) estiguen interessades en allò que comuniques. 
 5. Els blogs es nodreixen de comentaris. Per tant, interrelaciona’t.  De la mateixa manera que t’agrada que et comenten, fes-ho tu també en aquells blogs que t’interessen. Açò facilitarà que altres bloggers coneguen això que escrius. 
 6. Gaudeix. I intenta que qui ho llija, també ho faça.

4 comentaris:

 1. Sis bons consells que hauria de començar a aplicar-me al meu blog, que el tinc abandonat al pobre.

  Parlant de la promoció. Tens pensat enllaçar els articles que penges ací amb el teu compte a Facebook? Crec que hi ha formes de fer-ho automàticament. Has investigat algo?

  ResponElimina
 2. Crear-se un blog és molt fàcil, que siga llegit i mantenir-lo ja menys... Jo vaig començar fa tres anys, escrvint al Levante-emv a la secció de participació, era un hobby, res imporatant, però em servia per donar la meua opinió i fer una crida a l'inconformisme. Des de fa un any, vaig traslladar-me a un blog seriós, mantenint l'essència política però en més formació personal. Ara bé, la irregularitat és molt temptadora, i només he acabat escrivint quan estic molt inspirat. M'apunte els teus consells Ana. Un abraç!
  Víctor

  ResponElimina
 3. Joan: Sí, jo també hauria d'aplicar-me'ls. Arran d'una assignatura del màster he reflexionat sobre el blog, perquè darrerament el tenia abandonat. És fàcil fer-se un blog, però mantindre'l... és diferent hahaha.

  Quant a la publicació automàtica al facebook, ja ho investigaré per veure si ho esbrine ;)

  ResponElimina
 4. Víctor: Gràcies pel comentari. T'anime a continuar escrivint i em faria molta il·lusió que aplicares aquestos consells. Molta sort amb el blog i no te'l deixes, que el que més necessitem és pensament crític!

  ResponElimina